Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

„Природни код“ на Београдском фестивалу цвећа

У Београду, у арт комуни "Дорћол плац", 21. и 22. септембра одржан је девети фестивал цвећа под слоганом "Природни код." На фестивалу посвећеном пракси предузетништва, креативних индустрија и иновација које су инспирисане и мотивисане одрживим урбано-природним концептима и кодовима представљени су неки од најуспешнијих и најиновативнијих тематских пројеката.

Првог фестивалског дана, 21. септембра, који је био посвећен иновативним приступима у образовању младих и широке публике о заштићеним природним добрима Завод за заштиту природе Србије одржао је радионице за најмлађе посетиоце о ретким и угроженим биљним и животињским врстама у нашој земљи. Поред Завода, богат програм радионица о заштити природе реализовали су и ЈП „Војводинашуме“ и Светски фонд за природу WWF.

Истог дана одржана је презентациона сесија дигиталне демо мапе „Мали атлас прикривене Србије“, коју је представио др Урош Крчадинац професор на Факултету за медије и комуникације у Београду, а за коју је основу чинила дигитална мапа заштићених природних добара на сајту Завода за заштиту природе Србије.

Другог фестивалског дана 22. септембра публици су представљене неке од предузетничких иницијатива чије мисије почивају на опстанку једне од најважнијих врста за живот на Планети – пчела.

Оба дана обележили су и концерти младих, талентованих музичара Мајке Маре и бенда Љубичице у камерном амбијенту ушушканом у зеленило.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.