Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Завод у акцији Европска ноћ истраживача

Завод за заштиту природе Србије, ове године учествује и у акцији Европска ноћ истраживача, која је у нашој земљи већа него икад. Јубиларна 10. Ноћ истраживача у Србији одржаће се у чак 29 градова. Поводом Европског научног дружења које се одржава сваког септембра у свим крајевима Европе, Завод за заштиту природе Србије организоваће радионице у Београду и Шапцу.

Завод реализује радионицу „Знањем против страха о стршљенима“, 25. септембра са почетком у 16:00 часова у Центру за стручно и професионално усавршавање у Шапцу, у оквиру које ће ентомолог Алескандра Затезало представити зашто су нам битни инсекти и на примеру стршљена зашто и како се јавља страх од ових великих инсеката и шта треба да знамо како их се не би бојали.

У Београду у Тржном центру Big Fashion, 27. септембра од 16:00-21:00 часова, Завод ће одржати радионицу „Птице Србије“. Орнитолог Милош Радаковић представиће богатство орнитофауне наше земље, будући да простор наше земље насељава око 350 различитих врста птица. Неке од њих као штo су сове су посебно угрожене и да би их сачували предузимају се посебне активности.

Садржаји Ноћи истраживача су атрактивни, интерактивни, прилагођени свим узрастима и не захтевају предходно стечено образовање. Акција представља јединствену прилику за дружење са нашим најпознатијим научницима-истраживачина који откривају како наука утиче на наш свакодневни живот.

Ноћ истраживача је подржана од стране Европске комисије, у оквиру Марија Сколдовска-Кири акције, програма Европске Уније за јачање евроске истраживачке каријере.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.