Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Завод на 16. Међународном сајму EcoFair

Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса – EcoFair као највећи и најрепрезентативнији скуп ове врсте у региону одржан је у периоду од 02 до 04 октoбра 2019. године.

Сајам је имао привредно-едукативни карактер и био је посвећен системима и механизмима заштите животне средине. Централне теме на сајму биле су „зелена економија“, индустрија рециклаже и управљање отпадом. Оба програма – и излагачки и стручни пратећи, обухватили су све сегменте заштите животне средине: земљиште, ваздух, воду, природне ресурсе, рециклажу, берзе еколошких услуга, локалну самоуправу, комуналну опрему, невладин сектор који се бави заштитом животне средине.

Завод за заштиту природе Србије на Сајму је представио актуелности у заштити природе, одрживом управљању природним ресурсима, и акцијама очувања гео и биодиверзитета, као и своју богату издавачку делатност. Посетиоци Сајма који су показали интересовање за природну баштину наше земље имали су прилику да се окушају у игри Точак среће: колико знам о природи Србије и уколико су занли тачан одговор на извучено питање добију неко од вредних издања Завода.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.