Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

Одржан V Конгрес студената биологије „Симпласт“

Завод за заштиту природе подржао је организацију V Конгреса студената биологије „Симпласт“, који је одржан у периоду од 07-11. новембра 2019. године на Златибору. На конгресу је учествовало преко 100 студената, као и бројни стручњаци из биолошких и сродних наука.

Конгрес студената биологије, екологије и молекуларне биологије једини је конгрес овог типа у Србији. Програмом конгреса реализована су предавања, радионице, студије случаја и панел дискусија, путем којих је студентима пружена могућност за индивидуални напредак, стручно усавршавање, сналажење у пословном окружењу након завршетка студија, као и за стицање корисних вештина из различитих области неформалног образовања.

Током конгреса посебан значај је дат и заштити животне средине и очувању природних екосистема. У том циљу, херпетолог Завода, др Растко Ајтић, у оквиру стручног обиласка Парка природе „Златибор“, представио је природне вредности заштићеног подручја и концепт и режиме заштите.

Студенти, чији су истраживачки радови проглашени за најуспешније, награђени су и издањима Завода за заштиту природе Србије.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.