Завод за заштиту
природе Србије

MИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Министарство заштите животне средине

„Туристички цвет“ и „Најбоља фотографија Србије“ за 2019. поводом 25 година ТОС

У склопу обележавања два велика јубилеја, 35. доделе награде „Туристички цвет” и 25 година постојања Туристичке организације Србије, у Клубу посланика је 11. децембра 2019. одржана свечаност коју је отворио Расим Љајић, потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација.

Награде „Туристички цвет”, које се на годишњем нивоу додељују у 5 категорија за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга и за допринос развоју и промоцији туризма, добитницима је уручила Марија Лабовић, в.д. директорка Туристичке организације Србије.

У 2019. години добитници „Туристичког цвета“ по категоријма су :

- у категорији Туристичка организација - ТО Врњачка Бања

- у категорији Туристичка манифестација – Међународни витешки фестивал „Деспот Стефан Лазаревић – JUST OUT Манасија“, Деспотовац

- у категорији Рецептивна туристичка агенција – Balkan Travel Centar

- у категорији Угоститељски објекат (за смештај) – хотел Гранд хотел Торник, Златибор

- у категорији Угоститељски објекат за смештај – остали угоститељски објекти за смештај – Nataly Spa, Сокобања

- у категорији Организација или појединац, за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга – Археолошки парк Виминацијум

- у категорији Појединац – др Искра Максимовић, директорка Тврђаве Голубачки град.

Препознајући значај филмске индустрије, Марија Лабовић, в.д. директора ТОС, уручила је специјално признање асоцијацији „FilminSerbia“.

Током манифестације „Туристички цвет“ проглашена је и победница конкурса „Најбоља фотографија Србије 2019.“, Милена Поповић. На овом конкурсу, на који је пристигло 78 пријава, а од ове године у избор најбољих била је укључена и интернет публика, другу награду за најбољу фотографију Србије добио је Срђан Маринчић, стручни сарадник Завода, и то за фотографију снимљену у Пределу изузетних одлика „Овчарско-Кабларска клисура“.

© Завод за заштиту природе Србије - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.