Biblioteka

Biblioteka Zavoda obuhvata stručna, naučna i popularna izdanja, fotografije i video zapise: preko 5.000 knjiga, 12.800 časopisa, 1143 studije Zavoda, 998 elaborata drugih ustanova, preko 20.000 hiljada fotografija, brojne video zapise i ostali dokumentacioni materijal. Dragoceni deo bibliotečkog fonda je i legat akademika Nikole K. Pantića, koji sadrži: 800 knjiga i 1100 separata, uglavnom geološke tematike, kao i deo lične arhive. U fondu se nalaze izdanja na svim zastupljenijim svetskim jezicima, od kojih neka imaju vrednost za istoriju nauke.

Shodno delatnosti Zavoda i važećim propisima, dokumentacija Zavoda je dostupna najširoj javnosti. Uvid u stručne i naučne podatke koje se nalaze u dokumentaciji Zavoda može se ostvariti u biblioteci Zavoda.

Uslovi korišćenja bibliotečkog fonda

Sav bibliotečki materijal je u potpunosti dostupan svim zainteresovanim licima. Korišćenje je besplatno, s tim da se bibliotečka građa može koristiti isključivo u bibliotečkoj čitaonici.

Za korišćenje dokumentacije, potrebno je bibliotekaru predati popunjeni obrazac zahteva za korišćenje biblioteke. On može biti poslat elektronskim putem, odnosno popunjen prilikom korišćenja usluge biblioteke.

Radno vreme biblioteke za korisnike van Zavoda je od 8:30 do 14:30 časova.

Za korišćenje bibliotečke dokumentacije prethodno se javite, odnosno pošaljite zahtev bibliotekaru:
Marija Marković, +381 11 2093812
marija.markovic@zzps.rs

image[3]

Obrazac za prijavu

Molimo Vas da popunite sledeći pristupni obrazac radi korišćenja biblioteke: